PAKEJ TERBAIK UNTUK ANDA

Raikan Cinta Lama

Beli gula di pekan Jitra
Berbalut kemas berkain kasa
Sila-sila la wahai pengantin lama
Duduk berganding merakam bahagia

Daftar segera untuk dapatkan tempat anda bersama pasangan..anda bakal dihias bagai raja sehari…haaaa…lama dah kan tinggalkan kenangan…sertai kami untuk mengamit memori cinta bahagia anda bersama pasangan….

Hubungi team pendaftaran kami ditalian 012-6216985

#pakejperkahwinan
#pakejbajupengantinmurah
#pakejjurumekapperkahwinan

TIPS MEMILIH DEWAN PERKAHWINAN

Sudah menjadi kebiasaan dan trend zaman kini, melangsungkan majlis perkahwinan di dewan. Faktor utama adalah memudahkan tuan rumah dan menjamin keselesaan tetamu. Banyak sebenarnya kelebihan mengadakan masjlis perkahwinan di dewan. Antaranya

  • Tak perlu beria kemas rumah
  • Tak letih nak kemas rumah lepas habis majlis
  • Tak perlu risau rumah di masuki orang yang tidak kenal

Atas sebab musabab di atas, ramai orang sekarang lebih memilih membuat majlis perkahwinan di dewaan. Jadi dekat sini, kami kongsikan kepada anda beberapa tips untuk memilih dewan untuk hari bahagia anda.

 

  1. Tentukan tarikh perkahwinan anda.

Ha..sebelum memulakan apa-apa langkah pastikan anda menentukan tarikh perkahwinan anda supaya senang untuk mencari dewan yang available sesuai dengan tarikh anda. Pastikan dewan yang hendak di pilih kosong dan bolehlah anda membuat tempahan.

                                                                                                                                                                                                          gambar dari google

2. Saiz dan Lokasi

Pastikan saiz dewan menepati kesesuaian jumlah jemputan anda bagi menjamin keselesaan anda dan para tetamu nanti. Lokasi yang berhampiran dengan rumah kita sudah semestinya menjadi pilihan utama. Bila tiba hari majlis,urusan anda dengan vendor yang melakukan kerja-kerja persiapan majlis mudah di pantau tanpa perlu ulang-alik dengan jarak yang jauh. Pastikan lokasi dewan juga memudahkan tetamu untuk datang kalau tidak nanti sesat pula tetamu kita.

3. Kemudahan

Kemudahan yang disediakan di dewan tersebut merupakan faktor penting dalam pemilihan dewan. Pastikan kemudahan dewan seperti, kipas, penghawa dingin, tandas dan surau berfungsi dengan baik. Sekiranya anda menempah penyedia karaoke atau PA System,pastikan diding dewan yang mempunyai ‘sound proof board’ atau menyerap bunyi.Ia penting untuk memastikan majlis anda tidak hingar-hingar.

4. Pantauan dan siasatan

Sebaiknya anda luangkan sedikit masa untuk datang melihat dewan tersebut sebelum membuat tempahan dan bayaran deposit. Sebaiknya juga anda datang sewaktu majlis perkahwinanorang lain berlangsung agar anda dapat melihat suasana dewan, pencahayaan dan keselesaan anda dan tetamu anda nanti.

5. Menepati Bajet

Pastikan dewan yang dipilih menepati kehendak dan bajet anda. Oleh itu, anda perlu membuat survey perbandingan harga, kemudahan, lokasi sesuai dengan bajet anda.

 

Kepada yang bakal melangsungkan perkahwinan, Semoga dipermudahkan urusan perkahwinan anda dan semoga perkahwinan yang dibina mendapat barokah,mawaddah dan rahmat


KAMI DI BANGI CONVENTION CENTRE MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN SEWA DEWAN PERKAHWINAN DENGAN KEMUDAHAN YANG SUPER SELESA UNTUK MAJLIS ANDA. UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH HUBUNNGI PIHAK PENGURUSAN KAMI.RAIKAN MAJLIS ANDA BERSAMA KAMI

 

#sewadewanperkahwinan
#sewadewanputrajaya
#sewadewanbangi
#weddinghall
#dewanperkahinan

 

 

TIPS PEMILIHAN PHOTOGRAPHER/VIDEOGRAPHER

Hi bakal pengantin sekalian!Bagaimanakah persiapan menuju hari bahagia anda?Checklist anda dah selesai ke belum?ke banyak yang tak settle lg? Ha yang paling penting Jurufoto dan juruvideo untuk majlis anda nanti dah ada ke?penting tu! baju dah cantik bak raja sehari, pelamin pon cantik, anda penat-penat siapkan majlis mestilah nak merakamkan saat indah majlis perkahwinan anda untuk tatapan hari tua dan anak-anak cucu nanti kan?

Jadi di sini kami nak kongsikan tips pemilihan Jurufoto dan Juruvideo yang profesional di hari bahagia anada. Pemilihan mereka ini sangatlah penting untuk mendapatkan hasil yang anda impikan. Jangan main ambik je asal murah je nanti anda yang menyesal sebab gambar dan video anda tidak cantik. Ha masih ingatkah ada suatu kes berkaitan juruvideo yang pernah viral tahun 2018 berikutan video yang dihasilkan super duper kreatif sampai pasangan pengantin pon jadi viral. Mungkin video nya kurang sesuai pada budaya masyarakat kita di Malaysia. haha Jadi di sini kami kongsikan beberapa tips pemilihan jurufoto dan juruvideo agar anda semua berpuas hati ketika membayar dan puas hati dengan hasil kerjanya.

 

Rujukan :google

 

  1. Tentukan liputan majlis yang anda mahu

Penting untuk anda senaraikan majlis yang menjadi keutamaam liputan jurufoto. Sama ada mahu liputan majlis nikah sahaja atau majlis nikah dan sanding atau sanding dan bertandang. Jika anda dah tentukan maka senang nanti jurufoto mencadangkan pakej yang sesuai selari dengan kehendak anda

2. Pilih bajet yang sesuai

Bajet merupakan perkara yang perlu diutamakan. Saat ingin melangsungkan majlis perkahwinan, duit ibarat air yang mengalir, tanda disedari ia hilang mengitu sahaja. Maka untuk memilih pakej pengambaran anda perlu melihat bajet terlebih dahulu pastikan pakej yang dipilih nanti tidak lari dari bajet asal anda. Sebenarnya kualiti dan harga pakej-pakej yang ditawarkan oleh jurufoto dan juruvideo adalah seiring. Kualiti di sini adalah dari segi hasil kerja jurugambar beserta dengan pengalaman dan juga ilmu jurugambar tersebut. Seorang jurugambar yang sebenar akan meletakkan harga yang setara dengan kualiti yang dimilikinya. Jika anda mementingkan kualiti maka anda mungkin tidak kisah dengan harga yang ditawarkan.

3. Informasi dan perbandingan

Informanasi di sini adalah cari dan bandingan beberapa jurufoto atau juruvideo yang ada dan buat perbandingan dari segi kualiti, pengalaman dan harga yang ditawarkan.Sebelum memilih jurufoto pastikan anda terlebih dahulu melihat hasil kerjanya supaya nanti anda tidak menyesal. Anda boleh bersikap cerewet dalam mencari  photographer  yang sesuai dengan citarasa, TETAPI elakkan cerewet semasa deal dengan  photographer  yang sudah dipilih. Kebebasan berkarya perlu diberikan kerana anda sudah memilih mereka. Pilihan ditangan anda.

4.Hubungan dengan jurugambar

Hubungan dengan jurufoto juga sangat penting untuk difikirkan. Pastikan jurufoto/juruvideo yang dipilih selesa untuk anda bekerjasama. Pilihlah  photographer  yang sesuai, yang serasi dengan anda.

Ini adalah tips ringkas dan penting sebagai panduan anda untuk memilih jurufoto/juruvideo dihari bahagia anda. Kami di pihak Bangi Convention Centre mengucapakan selamat dan dipermudahkan urusan perkahwinan anda.

#sewadewanbangi
#sewadewanputrajaya
#sewabilikseminar
#tempahdewanperkahwinan