HIGH TEA EVENT

Are you planning a high-tea event? Or perhaps an annual dinner for your prestige company? Don’t worry! We have that cover for you. Kindly contact us at 03-8623 1062 or email us at admin@bccbangi.com for more info!

 

#highteaevent
#dinnerevent
#majlismakanmalam
#sewadewanmajlisperkahwinan
#sewadewanseminar
#sewadewanuntukmakanmalam
#indooraktiviti
#sewadewanabangiputrajaya

MAJLIS KONVOKESYEN DI BANGI CONVENTION CENTER

Majlis konvoksyen merupkan suatu majlis yang diadakan untuk meraikan para graduaan yang sudah bertungkus lumus menimba ilmu dalam pengajian. Kami dipihak Bangi Convention Center mengalu-alukan mana-mana institut ataupun kolej yang ingin menyewa dewan bagi meraikan majlis graduasi para pelajar mereka. Pada minggu ini, Kolej Dar al Hikmah telah mengadakan Majlis Konvosyen ke 23 di Bangi Conventian Center.  Berikut merupakan gambar-gambar sekitar majlis konvoksyen tersebut di adakan

Kami di pihak Bangi Convention Centre menawarkan perkhidmatan sewaan dewan, bilik seminar untuk pelbagai jenis aktiviti dan majlis dengan kemudahan yang terbaik dan harga yang berpatutan. Untuk maklumat lanjut berkaitan sewaan dewan boleh hubungi kami.

 

BANGI CONVENTION CENTRE (BCC)

Managed By Langat Mekar Sdn Bhd (Company No: 939899-V)
Jalan Wawasan 1, Seksyen 14, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor.

Tel: +60 3-8923 1062 / +6013-6646112 / +6019-283 9309 / +6011-1990 5519
Fax: +603 8210 0741
Email: admin@bccbangi.com
Website: www.bccbangi.com
Facebook : www.facebook.com/bcc
Instagram : www.instagram.com/bccbangi

#sewadewanbangi

#sewadewanputrajaya

#sewadewanselangor

#sewadewanperkahwinan

SEARCHING HALL FOR KINDERGARTEN GRADUATION?

“As you graduate, take time to celebrate your hard work and look forward to a bright future ahead 🙂”

For this Graduation month, we specially tailored this “Kindergarten Graduation Package” for you to celebrate your beloved students as they will embark onto a new journey of their life. We prepared this package so the graduation will be a happy and free worry graduation for you, the teachers and for the students.

Hence, should you need further clarification, please do not hesitate to hello us at +603 8923 1062. We will be waiting!

#harigraduasi
#sewadewanuntukgraduasi
#sewadewanbangikajangputrajayacyberjaya
#majlisperkahwinan
#kindergartengraduations

KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI : JOM TEMPAH DEWAN DENGAN KAMI

Kami daripada pihak Bangi Convention Centre  menyediakan kemudahan sewa dewan untuk pelbagai jenis majlis yang memenuhi citarasa anda. Kemudahan yang lengkap disediakan bagi menjamin keselesaan anda sepanjang majlis berlangsung. Antara kemudahan utama yang disediakan adalah

1)DEWAN UTAMA

Dewan Utama (BCC Sutera) boleh memuatkan 1000 pack- 2000 pack . Dewan yang disediakan luas dan selesa, sesuai untuk mengadakan majlis hari bahagia anda dengan pelbagai tema. Selain majlis perkahwinan ruangan BCC Sutera ini juga sesuai untuk seminar, pameran, mini konsert dan sebagainya.

 

2) BILIK SEMINAR

Bilik Seminar memuatkan 150 orang dengan 25 buah meja yang selesa untuk dijadikan ruang utuk seminar. Ruangan bilik seminar ini juga boleh digunakan untuk meraikan ulangtahun kelahiran atau majlis makan malam syarikat.

3) Bilik Mesyuarat

Pihak kami juga menyediakan bilik mesyuarat (BCC Kristan & BCC Delima) yang dilengkapi dengan kemudahan seperti

– roundtable -kelengkapan kerusi meja – projektor – skrin – mikrifon – plug – monitor desktop

Kemudahan yang disediakan sangat selesa dan luas untuk kegunaan mesyuarat dan juga seminar. Ia juga boleh disewa untuk untuk majlis seperti Hi-Tea.

4) Bilik Persalinan

Bilik persalinan disediakan bagi memudahkan urusan persalinan bagi majlis perkahwinan pasangan pengantin

5) MUSOLLA

Musolla merupakan satu kemudahan yang amat penting dan perlu disediakan. Pihak kami menyediakan ruangan solat yang luas dan selesa untuk anda dan para tetamu.

 

Kami di Bangi Convention Centre menyediakan kemudahan yang lengkap untuk sesiapa di luar sana yang ingin menyewa perkhidmatan kami. Oleh itu,kepada anda yang ingin melangusngkan perkahwinan dan masih tercari-cari dewan untuk majlis anda, usah risau atau pening kepada. Anda boleh terus menghubungi kami untuk membuat tempahan. Jadikan BCC sebagai pelengkap hari bahagia anda. Selain itu juga jika anda ingin mengadakan seminar, pameran mahupun majlis-majlis korporat BCC adalah pilhan yang paling tepat.

HUBUNGI KAMI SEGERA UNTUK TEMPAHAN DEWAN ANDA

Tel0 3-8923 1062 / +6013-6646112 / +6019-283 9309 / +6011-1990 5519
Fax: +603 8210 0741
Email: admin@bccbangi.com
Website: www.bccbangi.com
Facebook : www.facebook.com/bcc
Instagram : www.instagram.com/bccbangi

KESELESAAN ANDAN KEUTAMAAN KAMI

ANDA NERVOUS??

Ya Allah kenapa lah tertiba laju jer jantung ni? sejuk abis tangan ni… macam mana lah kalau tergetar-getar bila lafaz nanti?tak kan nak lafaz banyak  kali kot?malu lah aduh macam mana ni?” –[monolog hati bakal pengantin lelaki]

 

“  Apa nak buat ni? nervousnya..nak kena buat pembentangan minggu depan..makin hari makin berdebar pula..dah la pertama kali ni” [ Pelajar ]

“ Eh dah kenapa nak bercakap dekat seminar hari ni rasa berdebar pula. hasih ni yang tak best ni.sebelum ni ok jer.. hmm bercakap depan orang-orang hebat ni debar dia lain macam betul –[ Speaker konsultan ]

 

“Alamak dah nak dekat pukul 2pm. Ok dah start gabra ni tak pasal-pasal sejam lagi kena buat presentation masa meeting nanti. Dahlah aku ni ‘nervous’,  memalukan sungguh. Mesti suara pun susah nak keluar. Aduh, ‘sure’ berpeluh-peluh aku dalam bilik ‘meeting’. Ni pun dah ‘panic attack’ ni. Cepatlah bagi cara hilangkan gemuruh, aku nak buat sekarang sebelum rasa nak tercabut jantung ni.”-[ Staf sebuah syarikat]

 

Anda pernah alami situasi seperti di atas? Tangan menggeletar, tiba-tiba bercakap jadi gagap, suara putus-putus.lutut seolah-olah? nk tercabut ..Jangan risau ia adalah sesuatu yang normal. Di sini kami kongsikan berapa tips bagaimana untuk mengatasi perasaan gementar ini. Insyaallah ia boleh diatasi

 

  1. BERSEDIA 

Dalam apa jua yang kita lakukan persediaan itu sangat penting. Untuk mengatasi masalah gementar ini pertamanya anda perlu membuat persiapan secukupnya. Jika anda cepat gemuruh ketika berada dihadapan orang ramai atau public speaking, anda boleh atasinya dengan menghadir seminar  dan lihat cara percakapan speaker-speaker hebat. Anda juga boleh menghadiri diskusi ilmu yang ada sekiranya  berkesempatan cuba memberi pandangan anda berkaitan isu-isu yang dibincangkan. Seterusnya cuba kaji siapa audience anda. Ia akan membantu anda mengenal dengan siapa anda akan berhadapan nanti. Anda juga boleh berlatih seorang diri dihadapan cermin dan membuat rakaman ucapan tersebut. Begitu juga bagi lelaki, ketika ingin melafazkan akad nikah, nampak seperti mudah kan?tetapi ia juga memerlukan persediakan. Kalau anda gementar macam-macam perkara lucu akan terjadi

 

  2.  POSITIF

Yakin pada diri, anda mampu melakukannya. Cuba bayangkan perkara baik semasa anda bercakap di hadapan khalayak seperti  bayangkan keadaan diri anda yang tengah bersemangat bercakap dan khalayak bertepuk tangan kepada anda. Setkan di minda anda perkara yang positif sahaja. Cuba memberi kata-kata semangat untuk diri sendiri.

 

3. TENANG

Perasaan gemuruh sangat berkait rapat dengan pernafaskan. ia akan membuatkan nafas anda tersekat-sekat. Fokus pada penafasan, apabila kita adalam keadaan gementar otot-otot kita akan menegang. Maka apa yang perlu kita lakuan adalah tarik nafas dalam-dalam, cuba lapangkan minda anda dan kawal penafasan anda pelahan-lahan. Cuba anda senyum kerana senyum dapat menaikkan hormon endorfin dan setkan di minda anda telah lakukan persediakan yang terbaik dan sekarang adalah masa untuk anda menyerahkan segalanya pada Allah. Semoga Allah mempermudahkan urusan anda. Anda boleh amalkan doa Nabi Musa a.s ini

Maksudnya: Wahai Rabbku, lapangkanlah bagiku dadaku, dan mudahkanlah bagiku tugasku, dan lepaskanlah kekakuan dari lidahku, supaya mereka faham perkataanku. (Surah Taha, ayat 25-28)

Doa adalah senjata mukmin, maka setelah anda berusaha maka mohonlah pertolongan daripada Allah.Insyaallah akan dipermudahkan segalanya.

 

     4. PEMILIHAN PAKAIAN YANG SESUAI

 

Perasaan gemuruh akan membuat membuatkan seseorang itu cepat berpeluh. oleh itu, elakkan memakai pakaian yang ketat atau tidak selesa kerana ia akan membuatkan anda bertambah gemuruh. Pakaian juga merupakan elemen yang boleh menaikan keyakinn diri anda. Maka pakai pakaian yang kemas dan yang penting menjamin keselesaan anda.

 

5. KURANGKAN PERGERAKAN

Apabila anda dalam keadaan gemuruh elakkan diri anda daripada banyak bergerak. Hal ini kerana ia boleh menyebabkan orang sekeliling merasai perasaan gemuruh yang anda hadapi. Pastikan anda juga berdiri lurus.

 

  6. ELAKKAN MINUM KAFFIEN

Elakkan daripada minum, minuman yang mengandungi kaffein seperti teh, kopi dan minuman energy drink sebelum event anda kerana ia akan membuatkan anda bertambah gemuruh. Pastikan anda minum air putih secukupnya.

 

   7. TIDUR SECUKUPNYA

Sebelum tibanya hari yang mendebarkan itu, pastikan anda tidur secukupnya pada malam itu. Tidur yang tidak cukup akan menyebabkan badan anda tidak bermaya, lesu dan cepat panik.

 

Harap tips daripada kami ini dapat membantu anda =)

sewadewanbangi
#sewadewanputrajaya
#sewadewankajang
#sewabilikseminar
#sewabilikmeeting
#sewabilikmesyuarat
#wedding
#weddingplanner
#perkahwinan
#kendurikawin
#katering