Tag Archives: KL

MENCARI DEWAN KAHWIN DI AREA…

MENCARI DEWAN KAHWIN DI AREA BANGI, SERDANG, KAJANG DAN PUTRAJAYA…

Majlis perkahwinan adalah bertujuan untuk mengkhabarkan pada orang luar bahawa pasangan ini telah sah diijabkabulkan. Jadi jamuan makan di buat bagi tetamu yang hadir disamping meraikan mempelai…

Perlu ke buat khemah kat luar rumah (outdoor)? Bagaimana jika hujan? Apa backup plan yang ada? Jadi dewan adalah jalan selamat.

Fuhhhh..misi mencari dewan telah bermulaaaa…tajuk je dah macam pening kan? kalau betul2 cari lagi pening..yela, walaupun banyak dewan dekat sini, tapi tarikh tu adalah benda yang penting sekali..kalau nak book dewan di area Bangi, Serdang, Kajang & Putrajaya, better la book setahun sebelum tarikh perkahwinan..sebab nya dewan di area tersebut memang menjadi kegemaran ramai bakal pengantin…gitewww

Apa kemudahan yang bakal pengantin dan keluarga perlu titik beratkan dalam proses mencari dewan atau tempat menjamu makan para tetamu?

  1. Availabiliti Dewan

Tarikh perlu di pastikan terlebih dahulu bersama kedua belah pihak pengantin. Setelah itu boleh menghubungi individu yang menguruskan tempahan dewan. Pastikan dewan tersebut kekosongan pada tarikh itu sebelum membuat tempahan. Boleh menghubungi http://www.wasap.my/+60136646112 (Atika) untuk mengetahui kekosongan tarikh di Dewan BCC kami. In Shaa Allah saya boleh membantu.

  1. Saiz Dan Lokasi Dewan

Perlu untuk tuan rumah membuat senarai ringkas tetamu bagi menentukan anggaran jumlah tetamu yang akan hadir. Ini penting bagi pihak pengurusan dalam membuat budget kerusi meja dan makanan terutamanya. Lokasi dewan perlu berdekatan dengan rumah supaya memudahkan urusan ulang-alik mengangkut barang-barang dan pantauan majlis dilakukan.

Keluasan dewan juga perlu dititik beratkan. Risau jika terlalu sempit akan membuatkan tetamu berasa tidak selesa. Di BCC kami ada dewan besar yang boleh memuatkan tetamu dari 1,000 sehingga 2,000 pax dengan meja bulat, kerusi, pelamin dan station buffet dan meja pengantin.

  1. Kemudahan Asas Dewan

Sebelum anda membuat tempahan, anda perlulah membuat pemeriksaan kepada kemudahan-kemudahan asas ini.

Di BCC kami menyediakan kemudahan asas yang lengkap dan selesa. Tandas untuk lelaki dan wanita. Surau juga selesa untuk kegunaan Muslimin dan Muslimah. Selain itu, rail untuk kemudahan OKU juga kami sediakan. Bilik persalinan untuk para pengantin juga ada berdekatan dewan bagi memudahkan pengantin bersiap dan membuat final touch.

 

  1. Tempat Letak Kereta (Parking)

Untuk memastikan keselesaan tetamu anda, pastikan dewan yang anda tempah mempunyai tempat letak kereta yang luas. Ianya sangat penting bagi memastikan tetamu anda tidak berjalan jauh untuk mencari tempat letak kereta. Kami disini mempunyai lebih kurang 50++ petak parking kereta.Tiada isu disini maslah parking.

“Pizza Roti Gardenia”..

“Pizza Roti Gardenia”

 

-Resepi Mudah & Ringkas Dari BCC

.

Bahan-bahannya:
Roti Gardenia
Keju
Sosej dicelur
Cendawan dipotong kecil dan celur
Sos spagetti (jika tiada, sos cili biasa pun boleh)
Bawang Merah potong halus
Cili besar potong halus
Daun parsley
Minyak zaitun
.

.
Cara-cara membuatnya:
Sapu roti dengan sos spagetti atau sos cili, kemudian letak semua bahan-bahan yang telah dipotong tadi, ikutlah susun ikut mana pun sukahati. Setelah sesuai disusun semuanya, barulah letakkan keju diatas dan bakar dalam oven atau kuali dengan api sederhana.

 

ESQ Training Satria Muda

Assalammualaikum All Young Bangians! We have special announcement for you. If you’re age from 13 – 17 y/o AND love to be part of ESQ Training Satria Muda, here we want to announce that it will be held here at our Bangi Convention Center!
.
With a theme of #SavingsYoungSouls, the event will be held from 2nd June till 3rd June! So, don’t waste your time. Hurry and tell your father or mother that you want to join this meaningful event.
.
Or perhaps, if there’s any father mother out there who want to send your son/daughter to this Satria Muda, just Whatsapp their name for registration and further details.
.
So, what are you waiting for? It’s time to save the young souls! It’s time to change

Zumba Class

It’s a wrap! Zumba Class by Dream Fitness nilai last night was a bamm! Thank you Dream Fitness Nilai for choosing Bangi Convention Center for your energetic and fancy Zumba class! We enjoyed it very much and we hope you enjoyed our services too!

And for those who’s looking for a venue for your class, we’re more than perfect! So what are you waiting for? Call us now and reserve your date.

MEFA is BACK!!

MEFA is BACK!! The biggest Malaysia Wedding Festival is finally here! To rise your enjoyment, WE will also be there! What a surprise, isn’t it? Not only that, we will have special promotion! But, limited to the first 20 customers only!
.
So what are you waiting for? Book your date and come to BCC Booth No.12! Opps. Before that, make sure you print the voucher and bring it to us 😉
.
Stay tuned for the special promotion! Can’t wait to see you there!
.
For more information, visit our official website www.bccbangi.com